VALMENNUSPÄIVISTÄ  SANOTTUA

”Kurssipäivä oli mielenkiintoinen ja antoisa. Sai rauhassa useamman tunnin ajan vain keskittyä tähän yhteen asiaan eli kolmen prinsiipin tapaan hahmottaa ymmärrystämme. Etukäteen vähän pelkäsin, että päivästä tulee raskas, kun matkoihinkin kului niin paljon aikaa.  Mutta yllätyin, kun kurssipäivän jälkeen olo ei ollutkaan väsynyt, vaan sellainen rauhallinen ja tyytyväinen. Kolme prinsiippiä tai paremminkin siihen perustuva tapa hahmottaa ajatteluamme on kulkenut kiinteästi minussa kesästä asti, kun siihen tutustuin. Huomaan, että minulle tulee aina välillä tarve kuunnella sinun youtube-videoita. Yleensä kuuntelen niitä jonkin aikaa ja sitten tulee tunne, että nyt on hyvä jättää ne taas sivummalle. Olen ollut koko ikäni sellainen, joka on täyttänyt päänsä aamusta iltaan ajattelulla. Päivä ajattelutyötä työssä ja kotona ajattelua koko ilta vapaa-ajalla, oli varmaan liikaa päälleni. Uupumus ja stressi vaivasivat, ja välillä tuntui, että pää halkeaa. Sinun luentojen kuuntelun myötä tajusin, että liiallinen ajattelu aiheuttaa stressiä ja jo sen ymmärtäminen on parantanut huomattavasti elämänlaatua, henkinen hyvinvointi on selkeästi lisääntynyt ajattelun vähentämisen myötä. Varsinkin matalassa mielentilassa sanon itselleni, että nyt tätä asiaa ei kannata ajatella ja ratkoa, koska mieleni on matala. Kun mieli palautuu perustilaan, ongelma ei enää tunnukaan niin vaikealle tai tajuan, että ei asia lopulta ollut edes ongelma. Matalassa mielentilassa näkee uhkia, joita ei välttämättä ole edes olemassa.”

”Kovasti mielelläni annan palautetta. Väkisin tulee mieleen ensimmäisenä se, että merkityksellisintä on se mitä kukin on eli tässä tapauksessa mentori, ei se, mitä hän tekee (vaikkei siinä tekemisessäkään mitään vikaa ole). Koen siis, että tärkeintä on se, mitä olet; läsnäoleva ja kuunteleva: olet mitä puhut. Sillä on vaikutusta. Ilmeisesti se on se, joka ”pysäyttää” mentoroitavan, minut. Siitä johtuu, että myös minä keskityn ja kuuntelen, mitä puhut. Hienoa, että et väsy puhumasta sitä, mitä puhut. Se kaikki, mistä puhuimme ja mistä kerroit minulle, on hyvin tärkeää ja merkityksellistä minulle. Minun on vaikea eritellä siitä mitään.”

”Suuret kiitokset erittäin antoisasta ja hedelmällisestä kurssipäivästä.Oli nautinto kuulla sun henkilökohtaisia kokemuksia linkitettynä prinsiipeihin. Susta suorastaan loistaa valo, kun olet yhteydessä sisimpääsi. Koin ajoittain tosi voimakasta valaisevaa yhteyttä. Oli yllättävä huomata, kuinka paljon saman tyylisiä kokemuksia meille onkaan osunut matkan varrelle.Keskutelun olivat myös herkullisia ja avoimia. Tosi kiinnostavan oloisia ihmisiä oli kanssaosallistujina.Erittäin mielelläni, sopivan tilaisuuden ja teeman tullen, osallistun jatkossakin kursseillesi”

”Kurssipäivässä oli mukava rento tunnelma ja oli kiva huomata, että ilmeisesti muillakin oli, koska kertoivat avoimesti henkilökohtaisista jutuistaan ja mukana oli hetkittäin aika paljonkin tunteita. Minusta se, että sopivan kokoisessa pienryhmässä osallistuja tuntevat olonsa riittävän turvalliseksi, että uskaltavat myös tuoda nämä tunteet näkyviin, kertoo tilanteen olevan luonteva ja ehkä mieltä rauhoittava. Kertoo myös ihmisten inhimillisyydestä ja rohkeudesta ja on hyvä nähdä kuinka universaaleja monet ongelmat ovat, eli että emme ole ainoita tai yksin ongelmiemme kanssa (eli niissä ei ole mitään pahaa tai hävettävää jne.). Itse asiasisällöstä olin iloinen, koska nuo konkreettiset esimerkit elävästä elämästä, joita käytit (ja joita tuli myös osallistujilta) kuvaamaan prinsiippien toimintaa arjessa ja oikeissa usein hankalissakin tilanteissa, avasivat ja selittivät asiaa, ainakin itselleni helposti ymmärrettävällä tavalla. Arkeen palattuani, olen huomannut, että mukaan tuli ehkä vahvemmin muisti siitä, että pimeät hetket väistyvät, joten en kanna niistä huolta. Tuo ajauus haavasta joka häiritsee, mutta paranee kyllä, tuntuu itselleni toimivalta mielikuvalta. Luulen, että vaikka aktiivisesta muistista katoaa suurin osa asioista, joita voisi muistaa ja ”käyttää” arjessa, ne kuitenkin ovat olemassa, ainakin pääosin, jossain passiivisessa muistissa, joka tarpeen tullen astuu varjoista ja auttavat jos ongelmia tulee.”

”- Kaikilla kursseilla ollut ihanan rauhallinen ja kiireetön tunnelma
– saanut paljon iloa ja apua uusien asioiden oivaltamisesta
– paljon rauhallisempi suhtautuminen asioihin nyt kuin aiemmin
– stressi vähentynyt huomattavasti ja kiireen tunteeseen osaa suhtautua eri tavalla kuin aiemmin
– keskustelu ja toisten kuunteleminen, asioiden pohdinta yhdessä on ollut todella antoisaa
– kursseille osallistuminen on hetki itselle ja omalle hyvinvoinnille, minkä kautta pystyy myös sitten auttamaan muita voimaan hyvin”.

”Yksi oivallus tuli siinä kohtaa kun huomasin, että itse asia, josta olin tehokkaasti pahoittamassa mieleni, olikin täysin neutraali tapahtuma, mutta olin itse päättänyt ajatella, että siinä tilanteessa minua ei arvostettu… ja siitähän ei ollut ollenkaan kyse… ja oikeastaan, vaikka olisi ollutkin, sekään ei olisi ollut muuta kuin neutraali tilanne. Kiukku katosi hetkessä, vaikka oivalluksen syntymiseen menikin varmaan tunti kihinää ja mökötystä. ”

”Fiilis on tosi innostunut! Kurssi oli hyvä ja jäi pohdituttamaan mieltä harvinaisen paljon!”

” Ajatuksia herättävä, inhimillistä, lämmintä, hauskanpitoa, let it go- feelistä. Näitä sanoja tuli kun mietin sinua ja kurssiasi. Helpon elämän resepti. Tunsin hyvää fiilistä matkatessani junalla kotiin.”