Henkisen hyvinvoinnin yksinkertaisuuden ydin

Huomaan, että vuosien varrelle minulle on kehittynyt pikkuhiljaa  kohtalaisen hyvä  totuuden ja bullshitin erottelukyky, mitä tulee henkisen hyvinvoinnin teemaan. Bullshit kuulostaa karkealta termiltä, mutta on paikkansapitävä termi silloin, kun asialla ei ole mitään tekemistä henkisen hyvinvoinnin kanssa tai se vie ihmisen kovin kauas siitä ja yksinkertaisuuden ääreltä.  Bullshitissä on kysymys on inhimillisestä virheymmärryksestä, käsityksestä että ihmisestä itsestään ei löytyisi henkistä hyvinvointia ja mielenrauhaa, vaan sen saavuttamiseksi täytyy tehdä x- määrä hoitoja hintaan xyz, tehdä erinäisiä harjoituksia, harjoittaa vuosien opiskelua  jotta puhdistuisi, parantuisi ja  eheytyisi. En kuitenkaan väheksy tai kritisoi minkäänlaista auttamismenetelmän tai ylipäänsä kahden ihmisen välisen kohtaamisen voimaa, vaan ainoastaan osoitan katsomaan siihen, miten saatamme jäädä jopa riippuvaisiksi ulkopuolisista auttajista, pullonhengestä, muiden ihmisten muuttumisesta tai liiallisesta terveysintoilusta kuka mistäkin  vuosiksi näkemättä, miten olemme kaiken aikaa kantaneet itsessämme mukana sitä mitä etsimme.

Hyvinvointi ei löydy joksikin tulemisesta tai jonkin tekemisestä vaan se löytyy  keskeneräisyydenkin keskeltä, ja jokainen sen näkee, ken sen suuntaan vain katsoo.  Tiedostan, että osa meistä ei halua tutkailla totuutta henkisen hyvinvoinnin yksinkertaisuudesta, jos oman egon olemassaolo tai jopa oma elinkeino on vastakkaisesta uskomuksesta riippuvainen.   Meillä on vapaus uskoa mitä me haluamme, eri asia on koemmeko vapautta uskomuksistamme ja  uskoessamme siihen mihin uskomme.

Tämä erottelukyky on tullut sitä tarkemmaksi, mitä enemmän minä näen miten kaikki kokemuksemme syntyvät luonnon: ajattelun virran, tietoisuuden ja elämän älykkyyden voimasta ja miten kaikki henkinen hyvinvointi  mitä koemme on meille jokaiselle hyvin luonnollinen, jokseenkaan ei jatkuva staattinen tila, joka meille aina paljastuu kun mielemme on kirkas.

Suurin haasteemme ei ole matalat fiiliksemme vaan staattinen pyrkimyksemme kokea vain hyvinvointia ja onnellisuutta, joka voi näkyä yrityksenä tehdä asioita, haluna saada niitä asioita tapahtumaan  , joiden uskomme johtavan hyvinvointiin. Hyvinvointi on kuitenkin tila mihin palaudumme luonnollisesti, jos vain sallimme sen tapahtua, asioiden tilasta riippumatta.

 

Tiedän, että sinä, minä ja joka ikinen ihminen maailmassa on keskellä tätä itsestään löytyvää, ulkopuolisista olosuhteista riippumatonta henkistä hyvinvointia, mutta joka on varsin usein täysin inhimillisesti ajatuksen tai tulvivan ajatusvirran päästä sen kokemuksesta, mikä kuuluu luonnollisesti ihmisenäoloon. Koska emme useinkaan näe ja ymmärrä mielen sumeudessa mistä kokemuksemme tässä hetkessä syntyy, huomiomme on itsemme ulkopuolella kroonisesti ja yritykset vaikuttaa kokemukseemme myönteisesti ovat siksi tehottomia , koska kokemuksemme syntyy sisäpuolella! Joskus näyttää siltä, että se mitä teimme sai aikaan olomme paranemisen, emmekä katso siihen faktaan, että mielentilamme vaihtui luonnostaan. Jos emme näe luonnon kulkua tapahtuneessa, alamme toistaa sitä mitä teimme, jonka uskoimme johtaneen meidät hyvinvoinnin äärelle. Tämä silmänkääntötemppu saa meidät harhautumaan ja unohtamaan, että olemme jo keskellä sitä mitä niin kiivaasti etsimme.

Ymmärryksen puute kokemuksemme synnyn luonteesta ruokkii käsitystämme siitä, että meissä itsessä tai elämässämme on jokin fundamentaalisesti pielessä- ja vielä fiksausta vailla ja tämä virheymmärrys ylläpitää noidankehämaista käyttäytymistä, missä etsimme jostain muualtamme kuin itsestämme hyvää oloa ( lue: ylläpitää riippuvuutta). Jos kokemuksemme ei kohtaa tälle hetkelle asettamiamme odotuksia, yritämme viattomasti parantaa kokemustamme eri tavoin ymmärtämättä että katsomme ihan väärään suuntaan , kenties etsimällä hyvinvointia siitä seuraavasta ”uudesta jutusta”, mitä emme vielä ole kokeilleet…kunnes havahdumme näkemään luonnon. Kun havahdumme luontoon tässä hetkessä, huomaamme sen neutraaliuden, vaikka se olisikin mielenrauhan, ilon, surun, vihan, ärtyneen tai itkuisen ihmiskuontalomme muodossa. Kaikki on hyvin meissä silloinkin kun ei tunnu siltä, siitä huolimatta. Luonto tapahtuu meissä.

”Look deep into nature, and then you will understand everything better.”- Albert Einstein

Ajatus yrittää parantaa kokemusta on lisää ajattelua ajattelun luomassa kokemuksessa. Mitä enemmän uskot kokemuksesi kertovan  jostasin muusta kuin ajattelusi virrasta tässä hetkessä, sitä todennäköisempää on, että alat ajatella enemmän ja tehdä asioita jonka uskovan ”parantavan” ja fiksaavan  sinua, muita ihmisiä ja elämääsi.  Sitä todennäköisempää on kokea stressin tunnetta , koska ajattelua tapahtuu ja kirjaimellisesti tunnet sen nahoissasi .Mitä jos sinussa ei ole mitään parannettavaa ja fiksattavaa, koska ajatuksen virtaa ei tarvitse parantaa vaan ainoastaan nähdä ja ymmärtää sen olemassaolo? Mitä jos näet uudella tavalla, että ajatuksen virta ei koskaan ole ollutkaan ongelma, koska sinussa on sisäänasennettu ominaisuus palautua ajattelustasi ja kokea hyvinvointia? Ja kaiken lisäksi,  mitä uskot ajattelullesi tapahtuvan, kun oivallat että ajattelunvirta ei ole alkujaankaan ongelma vaan jotain hyvin luonnollista mikä saa tapahtua?

Voit istua  yöllä merenrannalla , jotta olet valppaana havaitsemassa auringonkajon säteet aamulla. Voit luoda auringonnousun vastaanottamisseremonian, hankkia sen ympärille seurakunnan, kuka tulee kanssasi joka aamu merenrannalle odottamaan auringonnousua. Voit turhautua aamulla jos on pilvistä etkä näe aurinkoa, tai sitten ei. Voit myös herätä vasta aamulla jo auringon säteiden ilmaannuttua ennen heräämistäsi, hakea kaivosta vettä, keittää perheellesi puuroa, tiskata, hakata halkoja, sytyttää tulen, tehdä ruokaa, itkeä, nauraa, surra, ahdistua,  tavata ystäviä , mennä illalla nukkumaan ymmärtäen, että aurinko nousee jokaikinen aamu ja elämän jokaikinen hetki on kaunis- puiston penkillä istuen tai ilman puiston penkillä istumista, tiskatessa ja halkoja hakatessa,  myös yön pimeydessä ja synkkyydessä on elämänälykkyyttä joka hoitaa tehtävänsä aina, joka kannattelee sinua. Olet jo se mitä etsit.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *