Me ihmiset olemme siitä mielenkiintoisia otuksia, ettemme voi useinkaan samaan aikaan keskittyä siihen mitä haluamme ja siihen mitä me jo olemme tässä ja nyt . Tämä tosiasia jää meiltä varsin helposti tiedostamatta, sillä seurauksella että etsimme mielenrauhaa, iloa ja onnellisuutta erilaisista asioista, muutoksesta, ihmissuhteista tai ylipäänsä ulkopuolellamme olevista tekijöistä. Mieli luo mielikuvia siitä, mistä ilo ja onnellisuus löytyvät ja vie meitä mielikuvilla kuin pässiä narussa. Mielikuvitus syöttää meille jopa valheita joita harvoin tutkimme ja kyseenalaistamme, mutta joihin reagoimme niin kuin ne olisivat totta. Haluan tuoda tämän esille maailmassa, missä markkinoidaan meille jatkuvasti ”saa mitä haluat” , tutkimatta lähemmin mitä oikeasti haluamme ja mitä jo lähtökohtaisesti olemme. Usein etsimme siitä mitä haluamme nimittäin sitä , sitä mitä jo lähtökohtaisesti olemme.

Muutoshalu syntyy usein halusta kokea jotain muuta kuin mitä kokee. Tässä tullaankin mielenkiintoiseen tutkailuun. Mistä tiedämme että nykyinen tunne/ kokemus on ”ikävä”? Mistä tiedämme että joku tunne on ikävämpi kuin toinen? Päättelemällä. Antamalla tunteelle merkityksiä. Päättelymme seurauksena tietyt tunteet lakkaavat olemasta meille vapaita ja neutraaleja ja siksi päädymme vastustamaan näitä negatiiviseksi nimeämiä tunteita ja pyrkimään kohti tunteita mitä koemme positiivisina. Miten pyritään positiivisempaan kokemukseen sitten? Tekemällä niitä asioita mistä uskomme tulevan meille parempi kokemus. Mitä uskot tapahtuvan sille tunteelle, mitä välttelemme kohtaamasta itsessämme tai yhtälailla toisissa? Se ei suinkaan katoa, vaan kasvaa tiedostamattomuuden maaperässä.

”Ikävän” tunteen vastustaminen on itsessään negatiivinen kokemus. Vastustamisen tilassa puuttuu läsnäolo ja uteliaisuus sille, mitä on tässä ja nyt. Vastustaminen syntyy siitä, että uskomme tietävämme paremmin mitä meidän tulisi kokea sen sijaan että olisimme läsnä sille mitä meissä tapahtuu. Siinä ei ole mitään huonoa, että haluamme että meistä tuntuisi paremmalta. Siinä jää kuitenkin huomaamatta, että se mitä tässä ja nyt on, pitää myös sisällään sen mitä niin kiivaasti etsimme.

Asettuminen tässä ja nyt siihen tunteeseen mitä koemme juuri nyt on elämä itse tapahtumassa. Tässä ja nyt tapahtuu jotain paljon enemmän kuin mitä tiedämmekään. Tunne ei tapahdu jollukulle erilliselle minälle, kenen täytyy saada erilainen kokemus vaan yksinkertaisesti elämä on. Tässä ja nyt. Ehkä on tarkoitus että koemme mitä koemme, koska koemme sitä mitä juuri nyt koemme. Mitä on kohdata sisäinen kokemus tässä ja nyt, tietämättä mitä se on? Mitä on olla läsnä tässä ja nyt ilman kiirettä seuraavaan hetkeen? Mitä on havahtua kokemukseen liittyvästä tarinasta siihen mitä on, tässä ja nyt?

Levollisuus, vapaus, rauha, rakkaus ovat lähempääkin lähellä…asettumalla syvälle siihen kokemukseen mitä on, jopa siihen mitä eniten olemme olemme vastustaneet itsessämme kohdata, avautuukin ovi sinne, minne kipeimmiten olemme halunneet päästä. Kaiken aikaa, olemme olleet keskellä sitä miten eniten kaipaamme. Tässä ja nyt. Tässä ja nyt on kaikki.

Ne kymmenet, sadat, tuhannet tai kenties jopa kymmenettuhannet kerran kun olemme tapojemme orjana reaktiivisesti karanneet tutun ja turvallisen välttelytavan äärelle, olemme olleet jo ”perillä”. Ehkä vaikea tunne olikin ollut kaiken aikaa kutsu kotiin, rauhaan ja rakkauteen. Kutsu joka on tullut rakkaudesta itsestään, siitä kuka todella olemme. Niin triggeröivä kuin ”vaikea” tunteemme on ollutkin, emme enää voi vastustaa sen kohtaamista itsessämme koska se ei ole enää vaikea. Näin kaikki se muutoshalu mitä koimme muuttuukin muutokseksi koska kaikki näyttää yhtäkkiä erilaiselta. Paradoksaalista on, että kun emme enää halua muutosta , muutos tapahtuu.

Tämä että näemme kaiken uusin silmin, on suuri muutostekijä elämässämme. Se tarkoittaa että emme pakonomaisesti yritä saada muutosta aikaan ja etsi parempaa kokemusta milloin mistäkin, vaan se kuka todella olemme on enemmän esillä omassa elämässämme, siellä missä ikinä olemme.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *